Ποιες φωτογραφίες των παιδιών μας δεν πρέπει να βάζουμε στα social media

Ξέρουμε πως πολλοί από εσάς  μπαίνετε στον πειρασμό για να μοιραστείτε τις υπέροχες, αξιολάτρευτες στιγμές που ζείτε με τους διαδικτυακούς σας φίλους. Νιώθετε περήφανοι και θέλετε να φωνάξετε με χαρά τα κατορθώματα των παιδιών σας είτε είναι σημαντικά είτε ασήμαντα.
Το internet είναι ένας πελώριος, ευρύς και κάποιες φορές επικίνδυνος κόσμος και για αυτό είναι καθήκον μας να προστατέψουμε τις οικογένειές μας. Όση προστασία των προσωπικών δεδομένων και να υπάρχει , θα σας πούμε 5 παραδείγματα στα οποία καλό θ αήταν να κρατήσετε τις στιγμές σας με τα παιδιά μακριά από τα social media.

1.Παιδιά άλλων γονιών.

Οι περισσότεροι δεν θέλουν να βλέπουν τα πρόσωπα των παιδιών τους στα social media για αυτό πριν ανεβάσετε φωτογραφίες από παιδικά πάρτι και εκδρομές με παιδιά άλλων γονιών ξανασκεφτείτε το και σεβαστείτε τις απόψεις τους.

2.Που πάνε σχολείο.

Επειδή ο κόσμος έξω είναι τρομαχτικός θέλουμε να πιστεύουμε πως τα παιδιά μας είναι ασφαλή στο σχολείο. Αν ανεβάζετε φωτογραφίες από την τάξη του σχολείου του παιδιού σας φροντίστε να μην αναφέρετε πού ακριβώς βρίσκεται το σχολείο.

3.Γυμνές φωτογραφίες.

Ο λόγος που δεν πρέπει να ανεβάζετε γυμνές φωτογραφίες φαντάζομαι πως είναι αρκετά προφανής. Δεν ξέρετε ποιος μπορεί να δει αυτές τις φωτογραφίες, τι χρήση θα τις κάνει και τι μπορεί να σκεφτεί άσχετα αν είναι χαριτωμένη και αθώα η φωτογραφία του παιδιού σας. Για αυτό μην τις ανεβάζετε.

4.Φωτογραφίες με το πλήρες όνομα του παιδιού σας.

Είτε είναι η ετικέτα από την σχολική του τσάντα, είτε ο έλεγχος με τους βαθμούς του, δεν χρειάζεται να φαίνονται τα ακριβή στοιχεία του παιδιού σας. Αν θέλετε οπωσδήποτε να την ανεβάσετε φροντίστε να θολώσετε τα στοιχεία του παιδιού σας πριν την δημοσιεύσετε.

5.Οτιδήποτε που τα παιδιά σας δεν θέλουν να γίνει γνωστό.

Αν είναι μια φωτογραφία που σε εσάς μπορεί να αστεία αλλά τα παιδιά σας να ντρέπονται για αυτή μην την ανεβάζετε και σεβαστείτε την άποψη του παιδιού σας.

babyradio.gr- Γκαλίτσιου

Advertisements

Σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s