Καλιφόρνια: Εκτός Disneyland όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της ιλαράς

100804-disneyland-hmed

Λος Άντζελες – Οι άνθρωποι που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της ιλαράς, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών που είναι πολύ μικρά για να εμβολιαστούν, θα πρέπει να…  αποφεύγουν να επισκέπτονται την Disneyland, μετά από περιστατικά λοιμώξεων που συνδέονται με το θεματικό πάρκο.

Μέχρι στιγμής, 70 άτομα σε πέντε πολιτείες των ΗΠΑ και το Μεξικό έχουν προσβληθεί από ιλαρά, εξαιτίας επιδημίας που ξέσπασε σε πάρκα της Disney τον Δεκέμβριο και από τότε έχει εξαπλωθεί με γρήγορους ρυθμούς. Η συντριπτική πλειοψηφία των λοιμώξεων -62 από αυτές- συνέβησαν στην Καλιφόρνια και ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί.

Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας αποκάλυψαν νέα κρούσματα ιλαράς που συνδέονται με τις επισκέψεις σε πάρκα της Disney τον Ιανουάριο, μετά την περίοδο «επώασης» της αρχικής επιδημίας. Η ηλικία των ατόμων που έχουν μολυνθεί κυμαίνεται από 7 μηνών έως 70 ετών. Οι επισκέπτες στην πλειοψηφία τους δεν είχαν εμβολιαστεί, καθώς το 1/4 από αυτούς χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

Μεταξύ εκείνων που αρρώστησαν ήταν και πέντε υπάλληλοι της Disneyland, τρεις εκ των οποίων έχουν πλέον επιστρέψει στην εργασία τους. Η εταιρεία δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι του πάρκου που μπορεί να έχουν έρθει σε επαφή με εκείνους που προσβλήθηκαν, χρειάζεται να επιδείξουν το πιστοποιητικό του εμβολιασμού ή να υποβληθούν σε εξέταση αίματος για να επιβεβαιώσουν ότι έχουν αποκτήσει ανοσία στην ασθένεια. Όσοι βρίσκονται εν αναμονή των αποτελεσμάτων έχουν τεθεί σε άδεια μετ αποδοχών.

Η ιλαρά έχει πλήξει σοβαρά την Καλιφόρνια τελευταία. Κάθε χρόνο παρατηρούνται από 4 έως 60 περιστατικά. Δεδομένου ότι η ασθένεια είναι μεταδοτική, οι άνθρωποι που δεν έχουν λάβει το απαραίτητο εμβόλιο είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι και θα πρέπει να αποφεύγουν «προς το παρόν» να επισκέπτονται τα θεματικά πάρκα της Disney, δήλωσε ο επιδημιολόγος Gil Chavez, ενώ ανέφερε ότι το ίδιο ισχύει και για πολυσύχναστα μέρη με υψηλή συγκέντρωση ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο, όπως για παράδειγμα τα αεροδρόμια.

πηγή : infokids.gr

Advertisements

Σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s