Το πρώτο θερμόμετρο με αντιμικροβιακό χαλκό (που σκοτώνει τα μικρόβια) είναι ελληνικό

thermom

 

Γνωρίζετε ότι ο αντιμικροβιακός χαλκόςσυμβάλλει στη μάχη κατά των λοιμώξεων;

 Σήμερα, ο Αντιμικροβιακός Χαλκός Cu+® αναγνωρίζεται ως το πιο σύγχρονο όπλο στη μάχη ενάντια στα παθογόνα μικρόβια, καθώς μπορεί να μειώσει σημαντικά το φορτίο των μικροβίων από τις επιφάνειες που αγγίζονται συχνά.

 

Με βάση αυτά τα δεδομένα, η KARABINIS MEDICAL παρουσίασε το πρώτο θερμόμετρο με αντιμικροβιακό χαλκόπαγκοσμίως, το Alfacheck Antimicrobial ΑΤ400.

 

Μέσω της πατενταρισμένης τεχνολογικής εφαρμογής του, που η KARABINIS MEDICAL κατοχύρωσε παγκοσμίως, το αντιμικροβιακό θερμότερο Alfacheck συμβάλλει στη δημιουργία συνθηκών ασφαλούς θερμομέτρησης όχι μόνο για την οικογένεια, αλλά και για τη συνολική «αλυσίδα της υγείας» (γιατρούς – νοσηλευτές – ασθενείς).

 

Έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχουν μικρόβια πάνω σε ένα θερμόμετρο ακόμη και όταν αυτό τοποθετείται μέσα σε αλκοολούχο διάλυμα. Αντιθέτως, μία από τις σπουδαιότερες ιδιότητες του χαλκού είναι ότι μέσα σε 2 ώρες έχει σκοτώσει τα μικρόβια και τους ιούς. 

 

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι την εποχή της έξαρσης της γρίπης H1N1, νοσοκομείο σε πόλη της Αγγλίαςεπιχάλκωσε όλες τις επιφάνειές του -μέχρι και τα στιλό που χρησιμοποιούσαν οι γιατροί- με αποτέλσμα, ενώ σε όλο τον κόσμο υπήρχαν θάνατοι, στο εν λόγω νοσοκομείο δεν καταγράφηκε ούτε ένας.

 

 

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Απόστολος Καραμπίνης σημείωσε: «Η αφορμή δόθηκε όταν το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού με κάλεσε προσωπικά στο think tank που οργάνωσε για να διερευνηθούν εφαρμογές του αντιμικροβιακού χαλκού σε προϊόντα υγείας. Σκέφτηκα λοιπόν τη δημιουργία ενός αντιμικροβιακού θερμόμετρου που θα μπορεί να περιορίσει την εξάπλωση παθογόνων μικροβίων και κατά συνέπεια να συμβάλει στη διαφύλαξη της υγείας. Η υλοποίηση στηρίχτηκε σε μια σειρά από επιστημονικές έρευνες, πειράματα και κλινικές μελέτες ώστε να μετατραπεί η αρχική ιδέα μου σε πραγματικό προϊόν υγείας. Η διαδρομή υλοποίησης δεν ήταν εύκολη. Χρειάστηκαν πολλές προσπάθειες, πίστη, επιμονή και τεράστια επένδυση. Και σήμερα το πρώτο αντιμικροβιακό θερμόμετρο διατίθεται στη παγκόμια αγορά».

 

 

Τη Συνέντευξη Τύπου τίμησε με την παρουσία του και χαιρέτησε ο Υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, ο οποίοςπαρέλαβε για λογαριασμό των ακριτικών Κέντρων Υγείας, δωρεά δύο χιλιάδων θερμομέτρων από την Karabinis Medical. Χαιρέτησαν, επίσης, οι κκ Δημήτρης Τριανταφυλλίδης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνεταιριστικής Φαρμακοποιών, και Σταύρος Μπελώνης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος, οι οποίοι τόνισαν τη σημασία διάθεσης προϊόντων προστιθέμενης αξίας από το ελληνικό φαρμακείο.

Εκτός του κ. Απόστολου Καραμπίνη, ομιλητές ήταν οι κκ Νίκος Βεργόπουλος, Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού, και ο Δρ. Πάνος Ευσταθίου, Διευθυντής της Επιστημονικής Ομάδας του Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού. Τον συντονισμό ανέλαβε η δημοσιογράφος, Σοφία Νέτα.

πηγή: http://www.infokids.gr/

Advertisements

Σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s