10 σημάδια ότι ανήκετε στα ευτυχισμένα ζευγάρια!

Σίγουρα σε κάθε κανόνα υπάρχει η εξαίρεση και σε κάθε στατιστική μια απόκλιση. Το αυτό συμβαίνει και στις συμπεριφορές που χαρακτηρίζουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια. Κοινές αντιδράσεις και κινήσεις που δηλώνουν αγάπη, ισορροπία, επιθυμία.

1.Τα παιδιά, τα παιδιά τα φιλαράκια τα καλά
Ο λόγος είναι απλός: αν δεν συμπαθείς και δεν περνάς καλά πώς μπορείς να τον ερωτευτείς και να τον αγαπήσεις. Το να μπορείς να είσαι φίλος με τον σύντροφο σου είναι αδιαπραγμάτευτα σημαντικό. Μακάρια τα ζευγάρια που δεν χρειάζονται ένα τσούρμο κόσμο για να διασκεδάσουν και να μην βαριούνται.
 
2.Για γέλια και για κλάματα
Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο. Και το κλάμα ένα υγιές ξέσπασμα. Είναι πολύ σπουδαίο να σε κάνει ο σύντροφος σου να γελάς, να σου φτιάχνει τη διάθεση αλλά εξίσου σπουδαίο να σου «επιτρέπει» να έχεις τις ευαίσθητες-αδύναμες στιγμές σου χωρίς να σε φέρνει σε δύσκολη θέση και γνωρίζοντας πώς να σου σταθεί.
3. Αυθορμητισμός τώρα
Όλοι έχουμε πράγματα που μας αρέσουν και πράματα που απεχθανόμαστε. Αλλά καλό είναι κάποιες φορές να δοκιμάζουμε και νέες εμπειρίες. Είναι πολύ ωραίο να παρακινεί ο ένας τον άλλο, να δίνει ο ένας στον άλλο το κίνητρο να ζήσει κάτι διαφορετικό: από το να δοκιμάσει ένα νέο φαγητό μέχρι ένα μακρινό ταξίδι.
    
4. Και μαζί και μόνοι
 Η ισορροπημένη σχέση προϋποθέτει δυο ολοκληρωμένες, ανεξάρτητες και συναισθηματικά ώριμες «μονάδες» οι οποίες να θέλουν να μοιραστούν τη ζωή τους.  Όταν τα προσωπικά μας θέλω καλύπτονται τότε δημιουργούνται τα κοινά θέλω, οι κοινές επιθυμίες. Και έτσι το εγώ γίνεται εμείς χωρίς κανείς να νιώθει καταπιεσμένος ή αδικημένος.
5. Δυναμικό παρόν
 Η μεγαλύτερη απόδειξη της αγάπης σας είναι το απόλυτο δόσιμο, η αμέριστη προσοχή, η συνεχής φροντίδα και το αληθινό ενδιαφέρον. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ακούτε προσεκτικά κάθε του πρόβλημα, τον βοηθάτε σε κάποια δυσκολία του, θυμάστε σημαντικά πράγματα γι αυτόν…
6. Ένα σου άγγιγμα μόνο
Η επαφή είναι από τα πιο βασικά αποδειχτικά υγιούς σχέσης. Ακόμη και το πιάσιμο των χεριών δείχνει την επιθυμία του ζευγαριού να βρίσκεται κοντά, να αισθάνεται ο ένας τον άλλον. Τα χάδια αποτελούν σημαντικό κώδικα επικοινωνίας της αγάπης και της φροντίδας.
7. Τίτλος ευγενείας
Η ευγένεια δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο μεταξύ δύο ξένων. Και αυτή είναι μια παγίδα που πέφτουν ορισμένα ζευγάρια. Οι ευγενικοί τρόποι είναι που διατηρούν και το γάμο σε ένα επίπεδο: από το πώς θα μιλήσουμε στον σύντροφο μας μέχρι το πώς θα του ασκήσουμε κριτική. Και μιλάμε πάντα για την ουσιαστική ευγένεια, αυτή που δηλώνει σεβασμό και όχι την τυπική που δηλώνει απόσταση και ψυχρότητα.
8.Θέμα εμπιστοσύνης
 Είναι στο χέρι του καθενός να κάνει τον σύντροφο του να αισθανθεί ασφαλής και σίγουρος για τα αισθήματα μας. Η ζήλια και οι υποψίες δημιουργούν εντάσεις που μόνο ευτυχία δεν φέρνουν. Η εμπιστοσύνη είναι από τις πιο βασικές προϋποθέσεις για την ευτυχία ενός ζευγαριού μιας και εξασφαλίζει ηρεμία και αίσθημα πληρότητας.
9. Αφοσίωση
Το να βρίσκεται πάντα ο ένας δίπλα στον άλλον, το να στηρίζει ο ένας τον άλλον, το να βασίζεται ο ένας ο ένας στον άλλον, στο να αποτελεί ο ένας για τον άλλον το πρώτο πρόσωπο που θα σκεφτεί στην χαρά και τη λύπη.
10. Επικοινωνία
Η συζήτηση λύνει όλα τα ζητήματα. Άρα τίποτα δεν υποθάλπει την ευτυχία του ζευγαριού. Αλλά τα ευτυχισμένα ζευγάρια ξέρουν να επικοινωνούν και στην σιωπή, καταφέρνουν να μιλούν με τα μάτια.

Πηγή: http://www.gamos.gr/

φωτο: gossip-tv.gr

Advertisements

Σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s