Χοιρινή τηγανιά με πορτοκάλι.

image

Μια συνταγή για χοιρινή τηγανιά με πορτοκάλι. Κρασομεζές αλλά και κυρίως πιάτο συνοδευόμενο με πουρέ, πιλάφι ή πατάτες.

Υλικά συνταγής

1 κιλό κρέας χοιρινός λαιμός ή σπάλα χωρίς κόκαλο κομμένο σε κομμάτια

1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκάλι

3/4 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν [προαιρετικά]

1 κομμάτι φλούδα πορτοκαλιού

1 πρέζα ρίγανη ή θυμάρι

Αλάτι – Πιπέρι [αν βάλετε καγιέν παραλείψτε το πιπέρι]

Εκτέλεση συνταγής

Σωτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο το κρέας  και προσθέτετε δυο φλιτζάνια τσαγιού νερό. Σιγοβράζετε μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά του. Τότε προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σε πολύ χαμηλή φωτιά σιγοτηγανίζετε το χοιρινό μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει από όλες τις πλευρές για 30 λεπτά περίπου.

Ρίχνετε το χυμό και τη φλούδα πορτοκαλιού, αλατοπιπερώνετε, [πιπέρι καγιέν προαιρετικά] ανακατεύετε, σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 10 λεπτά. Στο τέλος ρίχνετε τη ρίγανη ή το θυμάρι και αφήνετε το φαγητό να «πάρει» την τελευταία του βράση για 3 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Πηγή : sintayes.gr

Advertisements

Σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s