Καλαθούνα, πορτμπεμπέ ή μήπως λίκνο;

Αν ανήκετε στην κατηγορία των γονιών ή μελλοντικών γονιών που θέλει το μωράκι του να κοιμάται δίπλα του τους πρώτους μήνες της ζωής του (αλλωστε αυτό συνιστάται) , τότε σίγουρα έχετε αναρωτηθεί τι κρεβατάκι να πάρετε. Αν είστε τυχεροί και έχετε μεγάλο υπνοδωμάτιο τότε ίσως η κούνια-κρεβατάκι μωρού ίσως σας βολέψει μια και καλή, αν όχι τότε σίγουρα μια καλαθούνα, ένα πορτμπεμπέ ή ένα λίκνο θα σας βολέψει αυτή την μικρή περίοδο.

Επειδή τα «κρεβατάκια» αυτά χρησιμοποιούνται για λίγο καιρό ενδεχομένως να μπορεί να σας το δανείσει κάποιο οικείο σας άτομο και να σας βγάλει από το έξτρα έξοδο. Το μόνο που θα προτιμούσα στην περίπτωση αυτή σαν μαμά Έλενα είναι να αγοράσω ένα καινούργιο στρωματάκι, άλλωστε είναι πολύ οικονομικά γι’αυτες τις κατηγορίες. Είναι πολύ χρήσιμα στην αρχή επειδή μπορείς να τα μετακινείς σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού και να παρακολουθείς το μικρό σου αγγελούδι!

Επίσης λένε πως τα μωράκια νιώθουν πιο άνετα σε περιορισμένο χώρο το πρώτο διάστημα γιατι τους θυμίζει την κοιλίτσα της μαμάς!

Στην περίπτωση μου φυσικά εκεινη την περίοδο δεν υπήρχε κάποιο διαθέσιμο να δανειστώ οπότε έζησα κι αυτή την εμπειρία αγοράς! (ω! τι χαρά για την μαμά, ω! τι σοκ για την τσέπη του μπαμπά!) Κατέληξα στην αγορά ενός λίκνου με ροδάκια για τους εξής λόγους:

α) Το λίκνο προσφέρεται για περισσότερο χρονικό διάστημα μέχρι τους 6 μήνες ανάλογα με την σωματική διάπλαση του μωρού φυσικά

β) Είναι περισσότερο στιβαρό και σταθερό στην περίπτωση που το μωράκι αρχίσει να κουνιέται

γ) Δεν χρειάζεται να πληρώσεις έξτρα την βάση όπως στην περίπτωση της καλαθούνας που στο σύνολο της μπορεί να ξεπεράσει την τιμή του λίκνου. Στην περίπτωση του πορτμπεμπε ίσως το κουμπώσετε στο πολυκάροτσο.

Η απόφαση είναι δική σας φυσικά! Εμείς ήδη 5 μηνών και κάτι σιγά σιγά θα κάνουμε την αλλαγή και θα μεταφερθούμε στην μεγάλη κούνια πλέον!

Από: Έλενα

 

 

 

Advertisements

Σχόλιο

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s